man in suit places chesspiece - analogy for advice and strategy by Marketing Spectrum

Strategie & advies

Veel websitebezoekers zijn altijd welkom. Maar wat is het doel van uw website? Waarom doet u de zaken zoals u ze doet? Wat doen uw concurrenten en wat maakt uw bedrijf uniek? 

De juiste marktbenadering kan het verschil zijn tussen een onderneming die overleeft, of een onderneming die floreert.

Zonder strategie is de uitvoering doelloos

In het kort

Online marketing strategie

Een online strategie geeft uw bedrijf sturing in de activiteiten die u online uitvoert. Het zorgt ervoor dat de keuzes die u maakt, bijdragen aan uw doelstellingen, visie en missie.

  • Wat wilt u bereiken? (missie / visie)
  • Wat zijn uw doelstellingen? (tastbaar resultaat)
  • Hoe gaat u dit bereiken? (strategie)
  • Welke keuzes maakt u om dit te bereiken? (tactiek)

Online marketing strategie scherp in beeld?

Close up figuring out data for online marketing strategy

strategie voor de toekomst

Een online strategie is gericht op uw toekomst maar past u direct toe. Om uw bedrijf winstgevend te houden stelt u doelstellingen op. Uw doelstellingen zijn de meetpunten van uw succes.

Om die doelstellingen te bereiken ontwerpen we een strategie. We maken een plan waarbij we keuzes maken hoe we uw bedrijf online gaan presenteren, welke boodschap we gaan vertellen, hoe we die gaan vertellen en welke resultaten we gaan behalen.

Wat kan Marketing Spectrum voor mij betekenen?

Strategie & advies door Marketing Spectrum

Om u te ondersteunen met het professionaliseren van uw online aanwezigheid kijken we naar uw bedrijf, klanten en markt. Zo kunnen we met u meedenken over zaken als je profilering, huisstijl en welke boodschap u online gaat uitzenden. We helpen u om heldere doelstellingen te formuleren en ontwikkelen samen met u een sterke online strategie om deze doelstellingen te behalen. We adviseren u welke tactieken hierbij slim zijn. 

U kunt strategie & advies los bij ons aanvragen. Als we een nieuwe website ontwerpen of online marketing inzetten krijgt u dit bedrijfsadvies er standaard bij. Met een goed bedrijfsinzicht worden de website en resultaten namelijk veel beter. En dat beoordelen onze klanten steevast als een absolute meerwaarde bij hun online investeringen.

De werkwijze

01

Inzicht krijgen

In onze gesprekken maken we kennis met u en uw bedrijf. We kijken waar u staat, wat uw wensen zijn en stellen u (kritische) vragen. We adviseren u over marketing en leggen u keuzes voor om te weten hoe u de zaken ziet. Ook willen we weten waar u naartoe wilt met uw bedrijf.

Inzicht & kennis

koffie notebook en laptop op tafel
marketing strategic research documents
02

Onderzoek & ontwerp

Vanuit gesprekken en onderzoeken met onze researchtools komen we met onze adviezen. We ontwerpen samen met u de strategie waarmee u uw doelen gaat bereiken. Waarop gaan we focussen, welke doelstellingen zijn realistisch maar toch ambitieus? Welke boodschap past hierbij?

Plannen smeden

03

Meten en bijsturen

Het resultaat bepaalt het succes. Het is dan ook onmisbaar om de resultaten te meten en te bekijken wat werkt en wat beter kan. We sturen in overleg bij waar we betere resultaten verwachten te kunnen halen. Zo maken we de inzet van online marketing & website zo efficiënt mogelijk.

Controle & begeleiding

Google ads on a laptop screen - COPYRIGHT MARKETING SPECTRUM

Online marketing strategie & advies

We horen graag wat uw vragen zijn over uw online aanwezigheid.

Wat uw vraag ook is, u mag een goed advies verwachten.