man in suit places chesspiece - analogy for advice and strategy by Marketing Spectrum

Strategie & advies

Veel websitebezoekers zijn altijd welkom. Maar wat is het doel van jouw website? Waarom doe je de zaken zoals je ze doet? Wat doen jouw concurrenten en wat maakt jouw bedrijf uniek? 

De juiste marktbenadering kan het verschil zijn tussen een onderneming die overleeft, of een onderneming die floreert.

De basis van online succes.

In het kort

Online marketing strategie

Een online strategie geeft jouw bedrijf sturing in de activiteiten die je online uitvoert. Het zorgt ervoor dat de keuzes die je maakt, bijdragen aan jouw doelstellingen, visie en missie.
  • Wat wil je bereiken? (missie / visie)
  • Wat zijn jouw doelstellingen? (tastbaar resultaat)
  • Hoe ga je dit bereiken? (strategie)
  • Welke keuzes maak je om dit te bereiken? (tactiek)

Online marketing strategie scherp in beeld?

Close up figuring out data for online marketing strategy

strategie voor de toekomst

Een online strategie pas je direct toe, maar is gericht op jouw toekomst. Om jouw bedrijf winstgevend te houden stel je doelstellingen op. Jouw doelstellingen zijn de meetpunten van jouw succes.

Om die doelstellingen te bereiken ontwerp je een strategie. Je maakt een plan waarin je keuzes maakt hoe jij jouw bedrijf online gaat presenteren, welke boodschap je gaat vertellen en hoe je die gaat vertellen.

Wat kan Marketing Spectrum voor mij betekenen?

Strategie & advies door Marketing Spectrum

Om jou te ondersteunen met het professionaliseren van jouw online aanwezigheid kijken we naar jouw bedrijf, klanten en markt. Zo kunnen we met je meedenken over zaken als je profilering, huisstijl en welke boodschap jij online gaat uitzenden. We helpen je om heldere doelstellingen te formuleren en ontwikkelen samen met jou een sterke online strategie om deze doelstellingen te behalen. We adviseren wij je over welke tactieken hierbij slim zijn. 

Je kunt strategie & advies los bij ons aanvragen als dat je voorkeur heeft. Als je ervoor kiest om een nieuwe website te laten maken of online marketing in te zetten dan krijg je dit bedrijfsadvies er standaard bij. Met een goed bedrijfsinzicht worden de website en resultaten namelijk veel beter. En dat zien wij als een absolute noodzaak bij jouw online investeringen.

Onze werkwijze

01

Inzicht krijgen

In onze gesprekken maken we kennis met jou en je bedrijf. We kijken waar je staat, wat je wensen zijn en stellen je (kritische) vragen. We adviseren je over marketing en leggen je keuzes voor om te weten hoe je de zaken ziet. Ook willen we weten waar je naartoe wilt met je bedrijf.

Inzicht & kennis

koffie notebook en laptop op tafel
marketing strategic research documents
02

Onderzoek & ontwerp

Vanuit gesprekken en onderzoeken met onze research tools komen we met onze adviezen. We ontwerpen samen met jou de strategie waarmee jij jouw doelen gaat bereiken. Waarop moet je gaan focussen, welke doelstellingen zijn realistisch maar toch ambitieus? Welke boodschap past hierbij?

Plannen smeden

03

Meten en bijsturen

De strategie staat en de online activiteiten draaien. De resultaten bepalen het succes. Het is dan ook onmisbaar om de resultaten te meten en te bekijken wat werkt en wat beter kan. We sturen in overleg bij waar we betere resultaten verwachten te kunnen halen. Zo maken we de inzet van online marketing & website efficiënter.

Controle & begeleiding

Google ads on a laptop screen - COPYRIGHT MARKETING SPECTRUM

Mogelijkheden bespreken

Een keer samen aan tafel om te praten over jouw online marketing strategie?

We maken graag eens vrijblijvend kennis met je!

Online marketing strategie & advies

We horen graag wat jouw vragen zijn over jouw online aanwezigheid. Voel je vrij en stuur ons een bericht.

Wat je vraag ook is, je mag een goed advies verwachten.