man in suit places chesspiece - analogy for advice and strategy by Marketing Spectrum

Strategie & advies

Waarom doe je de zaken zoals je ze doet? Wat maakt jouw bedrijf uniek? Wie zijn jouw potentiële klanten en hoe benader je jouw klanten? Marketing is het ‘vermarkten’ van jouw bedrijf, product en dienst met een plan. Een strategie.

De juiste marktbenadering zorgt voor het verschil tussen een onderneming die overleeft, of een onderneming die groeit.

Zonder strategie is de uitvoering 'doelloos'.

Online marketing strategie

Een online strategie geeft je bedrijf sturing in de activiteiten die je online uitvoert. Het zorgt ervoor dat de keuzes die je maakt, bijdragen aan je doelstellingen, visie en missie.

  • Wat wil je bereiken? En waarom? (missie / visie)
  • Wat zijn je doelstellingen? (tastbaar resultaat)
  • Hoe ga je dit bereiken? (strategie)
  • Welke keuzes maak je om dit te bereiken? (tactiek)

Online marketing strategie scherp in beeld?

hand showing problem in graph after problem analysis with website conversion

strategie voor de toekomst

Een strategie is gericht op jouw toekomst maar pas je direct toe. Om je bedrijf winstgevend te houden stel je doelstellingen op. Doelstellingen zijn de meetpunten van je succes.

Om die doelstellingen te halen ontwerpen we een strategie. We maken een plan waarbij we jouw bedrijf beter gaan presenteren aan jouw mogelijke klanten. 

Wat gaan we vertellen, hoe vertellen we dat en welke resultaten gaan we daarmee halen zodat jouw toekomst er beter uit ziet.

Wat kan Marketing Spectrum voor mij betekenen?

Strategie & advies door Marketing Spectrum

Ik kijk naar het bedrijf, analyseer de werkwijze, bedrijfsmaterialen, de klanten, markt en resultaten. Zo kan ik een onderbouwd advies geven over zaken als profilering, huisstijl en welke boodschap online past bij het bedrijf en resultaat gaat opleveren. Ik vind het leuk om bedrijven inzichten te geven en ze te helpen om heldere doelstellingen te formuleren. Samen een sterke online strategie ontwikkelen die jouw doelstellingen bereikbaar maakt. Dit tactisch uitwerken en inzetten.

Ik kan strategie & advies los voor je uitvoeren. Als we een nieuwe website maken of online marketing inzetten krijg je dit bedrijfsadvies er standaard bij. Met goede inzichten wordt de website en het resultaat simpelweg veel beter.

De werkwijze

01

Inzicht krijgen

In ons eerste gesprek maken ik kennis met jou en je bedrijf. We kijken waar je staat, waar je naartoe wilt met je bedrijf en wat je wensen zijn. Ik vind het belangrijk om te weten hoe je de zaken ziet en doet zodat ik de adviezen zo kan uitwerken zodat het bij jou past.

koffie notebook en laptop op tafel
marketing strategic research documents
02

Onderzoek & ontwerp

Vanuit het gesprek en onderzoek werk ik een advies uit. Hoe gaan we jouw doelen bereiken. Waar ligt de focus, welke doelstellingen zijn realistisch maar toch ambitieus en welke boodschap past hierbij.

03

Meten en bijsturen

Het resultaat bepaalt het succes. Ik meet de resultaten en maak ze inzichtelijk. Zo weten we wat werkt en wat beter kan. Ik adviseer je waar ik kansen zie en samen schakelen we continu bij.

Zo maken we de inzet van online marketing & jouw website zo efficiënt mogelijk.

Google ads on a laptop screen - COPYRIGHT MARKETING SPECTRUM

Online marketing strategie & advies

Heb je het gevoel dat je bedrijf wel leuk draait maar tegelijk dat er meer te halen is? Of gaat het wel goed, maar ben je op zoek naar een professionelere aanpak? 

Wat je vraag ook is, ik help je graag!